מהו הפרוטוקול הקצר להשגת ביציות בשלות?

הטיפול הקצר מתחיל ביום השני או השלישי למחזור במתן תרופה למניעת ביוץ מוקדם - תרופה ממשפחת האגוניסטים של GnRH  שמונעת את הביוץ המוקדם באמצעות דיכוי של בלוטת יותרת המוח (ההיפופיזה) שלא תפריש הורמונים מחוללי ביוץ מוקדם מידי. את התרופה לדיכוי הביוץ המוקדם יש לקחת מדי יום. האגוניסטים של GnRH –  הקיימים בארץ הם - דקאפפטיל ; סינרל ; סופרפקט ; דיפרלין.

כעבור 1-3 ימים - בהתאם לקביעת הרופא המטפל על האישה לקחת תרופה נוספת - ממשפחת הגונדוטרופינים - שמיועדת לגרות את השחלות להבשלת  מספר רב של זקיקים. המטרה היא לתת את ההורמונים אשר מעודדים צמיחת זקיקים בשחלות והבשלת ביציות. יש שני סוגים של תכשירים הורמונאליים כאלה: סוג אחד מופק על ידי זיקוק של ההורמונים משתן של נשים לאחר גיל המעבר, והסוג השני מיוצר בשיטות של הנדסה גנטית. מפיקים שני סוגים של הורמונים אשר מופרשים באופן טבעי מבלוטת יותרת המוח (ההיפופיזה) והם: FSH – follicular stimulating Hormone ו – LH – Luteinizing Hormone. הגונדוטרופינים המיוצרים בהנדסה גנטית הם  –גונאל-אף ; פיורגון ; לובריס ; פרגובריס ; אלונבה. הגונדוטרופינים המיוצרים משתן של נשים לאחר גיל הבלות הם –מנוגון ;  מנופור. בשתי השיטות החומר אינו יעיל במתן בבליעה דרך הפה ועל כן ניתן בהזרקה. את כל הזריקות אפשר ורצוי לבצע לבד (הדרכה לכך ניתן לקבל על ידי האחות במרפאה המטפלת). מעקב אחר התפתחות הזקיקים בשחלה ועובי רירית הרחם ייעשה באולטרסאונד, כמו כן תערכנה בדיקות דם למעקב אחר עליית רמת ההורמונים בדם. הטיפול המשולב נמשך עד שמשיגים זקיקים בקוטר של 17 מ"מ לפחות. הדרישה לזקיקים בקוטר כזה נובעת מהניסיון שבגודל הזה הביציות בדרך כלל בשלות, ויש להן סיכוי טוב יותר להיות מופרות ולהתפתח באופן תקין.

Copyrights reserved to Dr Julio Herrero, Spain The illustrations were adopted from the Atlas of Assisted Reproduction written by Dr. Julio Herrero, Barcelona,Spain

                                                                                                                                                                 


@media (min-width: 50px){ .carousel-text h5 { font-size: 30px !important; } }